vinst!

vi spelade match idag mot Ljusne, och vi vann! sån fruktansvärd skön vinst :) 4-0 blev det. fick spela back idag också, och det gick bra det med. nu fortsätter vi såhär tjejer!

ikväll kommer tjejerna hit och myser. var så längesen jag träffade dom. igår iofs, men det var på skolan. så det räknas inte! pappa och jag bakade tidigare. så jag hoppas ni är sugna flickooor ;) nu har jag städat rummet. eller, jag städar väl fortfarande. inte nu då.. behövde en paus. nu ska jag fortsätta. garderoben ska också städas lite. skorna ska ställas upp vackert, jackorna ska hängas upp och väskorna ska stå prydligt!

imorgon ska jag jobba. och plugga. och plugga ännu mer.

later. puss :)

textförstorning

vad hände med texten i mitt tidigare inlägg? skumt.


tidig morgon

klockan är halv nio och jag är klarvaken. vad gör man då? jo, då trycker man på tvn, lägger sig bekvämt i sängen. tar med datorn, utifall. som nu. då jag hellre bloggar än kollar på reklam. jag väntar på "ska du säga".

så nu vet ni.


fredagkväll i Alfta

Godkväll! jag undrar hur kissnödig man kan bli, innan man kissar på sig. nu är jag jättejätte kissnödig, men inte tillräckligt för att kissa på mig. så då skulle jag kanske kunna bli dubbelt så kissnödig, innan jag kissar på mig? ja, det tåls att tänka på. tänker dock inte testa.

Marcus är ute och spelat fotboll med hans lillebror och hans kompisar. jag är en sådan tråkmåns och stannade inne framför tvn. lite varmare här. och med tanke på att vi suttit ute i 90 minuter och sett när Alfta spöat Viksjöfors i fotboll, så får man stanna inne trots att det är fotbollsmatch på gården, utan att behöva bli kallad tråkig. ja, så måste det vara.

nere väntar dip, morötter, gurka och godis. men det får inte ätas innan Marcus spelat klart. himla typiskt...

jag tänkte att jag skulle bestämma en film vi kunde se ikväll men jag vet inte några bra filmer längre. görs det fortfarande bra filmer? kan inte någon bara rekomendera en bra film =)

puss och kram

everything you need is already inside

åh åh åh. det är så fint att leva!

måste bara få ut lite. trots att det blåser som sjutton, regnar och är grått, och trots att läxor existerar mår jag bra. tänk ändå vad vi människor har stor makt. och tänk att vi har ett eget liv att styra. ja, tänk er ;P

idag hade jag min första lektion i Italienska. Meta proppade våra huvud full av italienska ord så jag glömde franskan där ett tag. men som tur var kom den tillbaka på cykeln hem från skolan. pjuuu... Meta började även prata om att vi måste försöka komma iväg till Italien nästa år då vi lärt oss lite, och kan kommunicera med människorna där borta. Så min högsta önskan just nu är att få åka till Frankrike i vår, och till Italien nästa år. tråkigt att jag inte är lika positiv till alla ämnen i skolan, som jag är till franska och italienska. Matten exempelvis. Tänk om jag var lika intresserad av det som språken. då ni! Men alla har väl sina favoritämnen, antar jag.

ikväll ska jag ha hälsokväll med killen jag är kär i. vi ska dippa grönsaker och kolla på film. och imorn är det heeelg!
fotbollsträning nu. puss!


uppdatering

Marcus är helt inne i guitarhero
jag ligger nerbäddad i sängen och läser bloggar.

Marcus är inte hungrig, men det är jag.

jag vill på bandy, men det vill inte Marcus.

han vände sig just om med ett leende på läpparna och utbrast att han faktiskt inte missat en enda!
ja. han är duktig. det är han.

dimmiga dagar


Godmorgon! idag fick jag lite sovmorgon. Det sitter aldrig fel. speciellt inte med tanke på igår då vi kom hem från hudik halv tolv. det är för sent för mig! börjar denna dag med utegymnastik. vet inte riktigt vad jag týcker om det. mest jobbigt. inne hade suttit bättre. hur som helst. idag går jag till 12.20. skulle egentligen gått till 14.00, så det känns skönt :) efter skolan tänkte jag cykla vidare till IP och sola. jag känner mig så blek detta väder!

Idag har vi som sagt engelska uppsats (!!!!!!!!!!!!!). jag kommer max ihåg tio engelskaord. och av dom kan jag inte ens bilda en mening. frågan är om jag klarar av att skriva en hel uppsats. huh.. första testet att klara av!

ha en bra dag alla :)

pepp pepp


Okej, första riktiga skoldagen är över och jag känner hur rutinerna sakta tränger sig på. Meta kom och pratade lite med mig och Jens angående schema. Hon hade fixat så jag får sluta tidigare på onsdagar! sköönt :) Sen kom Pia med världens roligaste nyhet; Prov imorgon! yippi........ i engelska. det som jag varit mest orolig över hela sommaren. jag har tappat så himla mycket. men, vad passar inte bättre än en uppsats då? go for it.

match i hudik om några timmar. ladda!


times like these

och denna höst. denna vinter
lite mer speciell än annars.

första dagen

så. första dagen avklarad. började 13.00 och slutade 13.15. jag och mina två klasskamrater har fått turen med oss. vi har nämligen Maggan som klassföreståndare! Hon pratade igenom allt som är nödvändigt att veta, och förklarade saker för oss på en kvart. sen var det klart. schemat är sådär. två sovmornar. en på 30 minuter och den andra på 60 minuter. inget att hurra för kanske, men det är alltid något. fredagarna kunde varit bättre däremot.

Ida ringde idag och berättade att jag får jobba på renen i höst/vinter om jag vill. det kan väl sitta fint någon gång ibland det med. inget hårt arbete heller direkt.

nu ska jag organisera min kalender.
solong

uppladdning inför andra året

"nästa gång vi ses Elin, då har vi börjat skolan igen"
sista repliken innan jag lämnade gatuköket ikväll. rejäl överjobbning. eller ja, 2,5 timme. nu luktar jag lök, dressing, hamburgare och ost och alltihop. det är väl något fint med det också.

igår var det fest i viken, som sagt. trevlig kväll med trevligt folk. ja, det blev en fin avslutning på detta sommarlov. det är ju helt sjukt egentligen, att vi ska börja skolan imorgon. jag sitter fortfarande och väntar på finvädret. jag väntar på att få åka till frostkilen och bada. jag besökte inte ens leksands sommarland ju. himla dåligt.

nu kommer snart M och då blir det mys och filmtittning. vi hörs imorgon när första skoldagen är avklarad. i och för sig går jag en timme imorgon. men en timme i skolan, det är alltid något.

godnatt.


sista lördagen

.. och jag har blivit uppskriven på schemat just denna vackra dag. det ni. så idag blir det jobb fram till 18.00. fast efter jobbet blir det festligheter för hela slanten. sista lördagen! sista...

igår när Marcus och jag vaknat och ätit frukost (lunch) skulle jag gå en promenad med deras hund, Molly. Härligt, tänkte jag, det är så mysigt att gå med hundar. så långt kom vi dock inte. Hur bra måste hunden känna den som håller kopplet, egentligen? räcker inte ett halvår? När vi kommit över vägen och ut på grusvägen, som vi så fridfullt skulle gå efter, tvärstannade hon. och där stod hon. fram till att jag sa något med att vi skulle gå hem igen, då blev hon genast väldigt springsugen. ja, bara att konstatera; det är något fel på mig. Men det här ska vi lösa Molly ;)

jag är så himla trött nu. dåligt gjort att stanna uppe till tre när du ska upp och jobba tidigt, Linnéa. Aja, några liter cola under dagen och jag är back on track. Men hörrni, om det hugger fruktansvärt mycket i magen då? ajaj.. jädrar. den krampar! aaaaaaaaaaaaaaj

att unna sig en present

Det blev tranan igår. Det var ju inte planerat. Marcus hämtade upp mig och vi åkte mot Alfta där förfesten hölls. En riktigt lyckad kväll blev det iallafall! Och vad hände med pengarna som jag så moget ska hålla koll på? ja, det är frågan. Vaknade till barnkanalen imorse och fick frukost på säng av världens bästa. För bäst är han. Det ska man itne sticka under stolen med ;) Framåt fyra åkte jag Marcus och Jesper till Rehab i alfta. Jag solade medan grabbarna grus badade. Sen blev det även lite badning för min del. Mycket skön dag :) Nu väntar fotbollsträning på ön.

Jo, imorse när jag låg halvdöd i sängen kom Marcus upp med en liten present åt mig. Mitt läppglans! Eftersom mitt andra läppglans försvann unde Björn Rosenström var jag bara tvungen att beställa ett nytt då det endast kostade 99 kr. Supermega bra. Beställde från bellme.se. sjukt snabb leverans också :)


 

update


Lurade med mamma till Bollnäs idag. Lyckades hitta det mesta jag letade inför skolan. En ny fräsch kalender också. och den ska inte, som förra skolåret, ligga i väskan hela dagarna. nej, nu ska den användas :)

jag har precis kollat klart på några avsnitt av sex and the city. jag kommer ihåg för några år sedan då jag tyckte att det var den sämsta serien i världen, typ (det värsta var att jag inte sett ett avsnitt). nu älskar jag serien! tokbra. Ska försöka lura Marcus till att se några avsnitt ikväll. Nu ska jag bada och lägga ansiktsmask :) skönt!

det känns som söndag.


sex and the city. säsong 2, 3, 4, 5 och 6. nu kör vi!


Ensemble, c'est tout.


Matchen igår gick inte som planerat. så ni vet. Men men.. bara att tagga till nästa match. Efter matchen kom Marcus och gjorde mig sällskap. Vi bestämde oss för att åka till Statoil och köpa lite morötter och dip. och så blev det. plus typ hundra andra grejer, bara för att Marcus måste provsmaka allt som finns! Jag hade bestämt film så vi såg Ensemble, c'est tout. Jag älskar den filmen! Det gjorde dock inte Marcus..

När vi vaknade imorse åkte vi till IP och solade och när vi kom hem gjorde vi jättegod mat! Sen var det dags för mig att träna. Efter träningen blev det avskedsfika för Frida som ska flytta till Skövde och plugga. Hon ska lämna oss! Men vi hoppas iallafall att hon får det kanonbra där borta! Vi får försöka klara oss utan henne.

Nu ligger jag efter i planeringen. Måste klä på mig och sen hoppa på cykeln. Hejs!


dagens köp


Idag hittade jag dessa underbara skor på hm.com och var bara tvungen att klicka hem dom. Jag tycker dom är asläcker! 298 kr. rena kapet.












Edsbyns damlag; en gåta

Godmorgon! om precis en vecka börjar skolan, så denna vecka ska jag göra allt för att bli redo. exempelvis så ska jag och elin till Bollnäs och handla allt man kan behöva; kalender, fina block, pennor osv osv.. men måste man börja lägga sig i tid om kvällarna redan nu för att orka kliva upp till skolan? det känns faktiskt lite tråkigt.

ikväll är det match mot Ljusdal. vårat lag är väldigt spännande, har jag kommit fram till. ibland spelar vi så himla bra och ibland då vill man bara skratta och gråta och skrika för vi spelar så dåligt. man vet liksom aldrig. det återstår att se hur kvällens match går!

sommaren 08 på pelles = avklarad.

så. sista dagen avklarad på pelles sommarschema. avklarat! framöver blir det bara helger. någon gång då och då.

trots att det blev alldeles för mycket rosé och smultronvin igårkväll, vaknade jag och mådde jättebra! tur det eftersom pelles väntade. inte världens roligaste grej att stå framför ett stekbord bakis. det ska ni veta. trots att jag fick i mig lite för mycket av det goda igår hade jag jättetrevligt! :)

Alice pratar om att hon kanske ska gå inriktning språk istället för samhälle. det vore något. jag blir superduperglad om hon bestämmer sig för språk. Hon och jag ska bli världsbäst på Italienska då. det är en sak som är säker! ja. hur som helst får tankarna om skolan mig att må lite sådär. visst, det ska väl bli skönt att komma tillbaka, det ska det. men vad händer med att vara vaken hela nätterna och inte bry sig om morgondagen? det är ändå det som är spännande.

nu måste jag gå och lägga mig. har ont i ryggen och jag blir snart supertrött.
Bonne nuit!


saturday night fever

jobb jobb jobb... har jobbat hela dagen. Men nu blir det andra bullar :) jordgubbsvin, glada människor, och sol! det kan inte bli mycket bättre! :) Måste skynda.. bussen går om jättesnart, och här står jag och fortfarande väljer kläder!

nej, hejsvejs! ha en fin lördag!

tid tar tid


Paul Anka, LOKA vildäpple, nyduschad. det är fredag och jag har gjort mitt på Pelles idag. Ska dock jobba hela helgen så lite mer har jag att göra där, kan man säga..

Nu har jag planerat att städa min garderob i en hel vecka. jag har inte ens börjat. rummet måste städas i övrigt också. men det är ett senare problem. garderoben ser ut som... ja, en tvätthög av använda och oanvända kläder. precis vad jag hatar.

nu ska jag ta tag i garderoben.
later.

björndödare, tequila, P2. och max. såklart.


Igår eftermiddag ramlade det in ett sms i min telefon där frågan om jag ville med på tranan ställdes. och så blev det. Kvällen spenderades på tranan med massa härligt folk. Det var verkligen superkul! och det är lite farligt att det är så enkelt att göra av med pengar. hur som helst fortsatte kvällen långt in på natten. efter måltid på max åkte vi för många hem i en bil mot lägenheten som bjöd på efterfest. väl på efterfesten bjöds det på tvspel, kycklingvingar och bad i badkar. Framåt fyra började jag och Marcus promenera hemåt för att sova, pissblöta. och med ett stop vid den underbart söta fontänen mitt i Alfta för ännu ett bad. Vilken kväll!

Nu har jag precis smällt i mig massor av pannkakor. det är bra uppladdning innan träning! ;) fotboll i ösregn. varför inte?

regndag.

jag sov elva timmar inatt. ganska bra gjort för att vara mig. somnade till the notebook igårkväll. alltså, den filmen går att se om och om och om igen. jag älskar den alltid lika mycket, jag gråter alltid lika mycket.

det är de sista dagarna på lovet och paniken börjar sprida sig i kroppen om att man inte hunnit gjort något. jag vill helst göra något varje dag fram till den 25. men jag förstår inte hur det kan finnas så lite att göra i denna by. Helt öde. jag antar att man får vara nöjd nu och stå ut dom sista dagarna på pelles..

nu ska jag tjata på mamma att skjutsa mig till alfta. det vore lättare med eget körkort.

the latest version of the truth


Ibland måste man bara släppa allt. låta allt falla för ett ögonblick. ägna tid åt sig själv. se på sig själv, se vem man egentligen är och tillåta sig själv att ta plats. jag hatar hur saker får mig att vilja se åt fel håll, som får mig att upptäcka hur bra saker kan föra med sig så mycket dåligt. att helt enkelt få mig att leta för långt under ytan. varför är aldrig tillräckligt tillräckligt? varför krävs det alltid något mer? Jadu Linnéa Westh, det kan du ta och fundera över.

godnatt.


you better hope you're not alone


Hösten står i dörröppningen, trots att augusti månad inte nått sitt slut. Sånt är deprimerande. Men som någon en gång sa; varför slösa energi på något vi inte kan påverka? Jadu.. varför gör vi det? Jag är iallafall mästare på att haka upp mig på saker jag vet att jag inte har en chans att påverka. exempelvis på att skolan börjar den 25. Jag vet inte varför jag gruvar mig så mycket som jag gör. Det kan ha att göra med att jag inte känner mig redo än. Men å andra sidan får jag väl se till att bli redo innan klockan 13.00 den 25 augusti. Lite roligt ska det ju ändå bli att få tillbaka rutinerna.

När jag läste mitt horoskop imorse slog det mig att jag är alldeles för dålig på att visa mina nära och kära vad dom faktiskt betyder för mig! Nummer ett på förbättringslistan: visa mer kärlek till dina nära och kära. dom förtjänar det!


Stockholm

Sådär. Nu är jag hemma från Stockholm. Det har varit en helt underbar helg! Kom fram i torsdags då vi gick på stan hela dagen, sedan åkte vi till lägenheten och lagade mat. Det blev alltså en väldigt lugn dag. Fredagen var vi tillbaka på stan. Elsa Anders Jens och Sara kom ner under dagen också, så klockan åtta samlades alla på restaurangen Rice och åt mat innan det var dags för bio. Jag Erika Marie Elin och Marcus såg barnhemmet, medan dom andra såg en annan film eftersom biljetterna till barnhemmet var slutsåld. Barnhemmet.. usch. Värsta filmen jag sett tror jag! Jag satt spänd med en hand för ögonen hela filmen. typ. I fredags var det ju 08-08-08 och hela Stockholm festade. Stureplan var som ett människohav! Lördagen vaknade vi och drog in till stan en snabbis innan det var dags att åka hem och börja fixa iordning inför kvällen. Inför Lars Winnerbäck! Vilken kväll. Lasse dör aldrig! allt som behöver sägas. Igår åkte alla hem, men jag och Marcus stannade en natt till. Vi har tagit promenader runt Stockholms gator, ätit middag och fikat i gamla stan. Bästa helgen på länge. Jag vill tillbaka!


Nu väntar match mot Mohed. 16.50 är det samling på ön. Wish us good luck!


23.13

Jag lever! Jag skyller denna bloggtorka på Pelles, eller vädret. Eller på mig själv. Jag har, som ni förstår, jobbat på Pelles hela sommaren (inte varje dag då....). Jag vet inte hur man ska förklara Pelles. Pelles är Pelles. Kommer alltid vara Pelles. Hur som helst. Frågan jag ställer mig såhär ca tre veckor innan skolan börjar igen är; Var tog sommaren vägen? Sommaren har varit alldeles för lite sommar för att jag ska vara redo för skolan. Jag tänker inte berätta om sommaren som varit utan jag tar det härifrån. Bättre uppdatering lovas! :) undantag i helgen då jag Marcus Erika Elin Marie Elsa Anders Jens Sara Erik och Peter ska till Stockholm. Det är ungefär det sista som händer i sommar så denna helg ska jag verkligen ta vara på. På lördag väntar Lars Winnerbäck! Helt underbart :)

Nu ska Marcus och jag äta nattmat, sen sova. bussen mot Stockholm går tidigt imorgon. Närmare bestämt 08.00 från Bollnäs buss station. Så, Godnatt :)

The start of something new

Jag har alltid intalat mig själv att jag inte behöver någon för att känna mig hel. Att det inte finns någon som förstår mig, och inte heller någon som kompletterar mig. Jag har aldrig velat öppna mig till 100% i ren rädsla. Rädslan att förlora. Jag skulle inte kalla det att förlora längre. Jag skulle kalla det att vinna. Jag har hittat någon som gör mig hel. och jag är inte rädd längre. För dig Marcus, gör jag allt.



RSS 2.0