The new year.

2008. Det finns mycket jag skulle kunna säga om det året. Hur jag har förlorat, och hur jag har vunnit. Hur jag tillslut, bland alla dimmiga dagar, hittade mig själv och accepterade. Jag kommer ihåg förra nyår, då vi stod där på parkeringen och skålade. Och vi visste att om vi klarade detta skulle vi klara vad som helst. Kanske blev det så. Kanske blev 2008 lite av ett kämpar-år.

Igår tog jag och Alice våra sparkar och åkte ut mitt i natten. Vi satte oss högst upp på en kulle och såg ut över allt. Vi konstaterade att vi egentligen inte vet mycket. Vi vet att vi har ett liv och att vi lever här och nu. och det är det som räknas.det behövs inga krusiduller och konstigheter för att förstå det. Det var där på kullen vi bestämde att 2009 blir året.

  


2203


.. och vi satt på gräset som växte i takt med himlen

en tanke
ett svar
och så skönt att veta
att vi fortfarande är vid liv.


1859

29 december. Mammas födelsedag. Jennie och Peter är här och snart kommer också Ida och Henrik, och då blir det tårta. Hon fick en himla fin tekanna och landskapste utav mig. Generös!

eftersom det är den 29 idag betyder det att det är EXAKT en månad kvar tills jag blir arton år. Har inte tänkt så himla mycket på det. Elin verkar mer uppspelt än jag. Haha.. Det ska iallafall bli sjukt skönt nu när jag tänker efter. Ska bara fixa det här lymla körkortet också.

later.

1348

Godmorgon! Igårkväll var jag hemma och tog det strålande lugnt. Jag färgade håret lite. Första gången jag lyckas utan fläckar? aja, mer ska det bli. men kände för att ta det säkra kortet och höra med Lina om hon kunde färga på mig. Och det kunde hon! Jag blev närmligen kär i hennes hår på folkan. Så kan det gå. fick tid på tisdagkväll så det blir perfekt inför nyår. ja, så nu håller vi bara tummarna på att det går vägen.

Kollade klart på sista karate kid filmen också. känns lite trist.. men jag får väl börja om eller något. Tänk vad skönt det vore att ha en vän som mr Miyagi. Världens smartaste farbror.

The Clash - Bankrobber.

1607

Lovet har varit superbra hittills. jag har hunnit med att fira julafton och träffat släkten och sen har jag spelat så mycket nintendo wii att min rygg är stelast i världen och jag har träningsvärk som jag aldrig haft tidigare. det är sant. igår när jag jobbade på folkan kunde jag knappt öppna dörrar för min arm värkte så mycket. haha, otränad tjej. Ja, jag jobbade som sagt både juldagen och annandagen. och nu väntar jag i princip bara på nyårsafton!

och förresten. det blev ett litet missförstånd mellan mig och mina älskade skor jag klickade hem. 3 leveransdagar, kanon tänkte jag men icke. det är ju för sjutton röd dag fram till nyår typ. haha.. ber en bön för att jag ska hinna få dom.

nu ska jag äta choklad och kolla på karate kid. fick boxen i julklapp så nu kan jag kolla nääär jag vill. karate kid är ju som sagt mina favvo filmer! ikväll ser det ut att bli en lugn hemmakväll. inte som jag planerat men det får gå an.

later.


true love


nu är dessa godingar påväg hem till mig. det har varit slut i min storlek sen dagen jag hittade dom, men nu fanns dom. det är ödet. det var helt enkelt menat att dessa underbaringar skulle fira nyår med mig. Lyckligare tjej får man leta efter!

dagen före

Äntligen har jag fått mina väggord. Supersnyggt! råkade ta fel stil på texten så det blev inte den jag hade trott men det spelar absolut ingen roll. hur läckert som helst! Mamma har inte fått upp sina än. Hon lagar mat inför morgondagen. Kan fortfarande inte fatta att det är julafton imorgon. jag ska nog färga håret lite och kolla på Bingo Lotto.



lite dålig bild men man ser på ett ungefär. och ser det snett ut är det fel.
för hualigen vad grym jag var på att sätta dit orden rakt! Yeah


1003

Okej hörrni, imorgon är det julafton! Det har gått så fort. det känns fortfarande bara som en vanlig helg. attans. ikväll ska alla paket läggas under granen. och jag vet någon som inte kommer kunna sova inatt, haha

Snart kommer Marcus hit och vi ska ge varandra julklappar. Spännande! ; D
nu måste jag gå och städa klart rummet. jag hann aldrig klart med det häromdagen.
sån e jag. solong.

passion


dessa skulle jag inte tacka nej till att gå runt i resten av vintern.
asos.com

1139

Morrn Morrn! nu är det inte länge kvar till julafton alltså.. som jag längtar! det roligaste är att Jennie och Peter ska fira med oss iår. Sen längtar jag ju såklart till att få träffa kusin Wille! (och såklart mina 20 andra kusiner ; ) )

Framåt 00.00 inatt tog Alice och jag sparkarna och sparkade ner till trekanten och umgicks med Alex och Robin. Och vi kom på att spark är en himla fin uppfinning! när vi väl skulle hem sen kring tre tiden var det vara vi och typ hundra plogbilar ute. dom var verkligen överallt. och fort körde dom också. fast det gjorde Alice och jag meed ;)

nu blir det nog en liten promenix. sen får vi se vad dagen har att erbjuda!


2322

sådär. sista jobbardagen detta år. skönt!

igårkväll ringde Micka och ville på tranan så Alice och jag drog på tempot och städa Pelles superfort. Sedan fixade vi skjuts till Alfta och där blev vi upplockade av en vit buss. Sedan drog det vidare mot Bollnäs. Jag Alice och Micka hade egen förfest längst bak i bussen! Roligaste kvällen på huuuuur länge som helst! : )

nu ska jag försöka hitta på något. ringa och tvinga Alice att göra något kanske är en bra idé!
Natti!

1459

Yo! Imorse när jag och Marcus vaknade snöade det. Hur underbart som helst. men nu har det dock slutat. Hoppas på mer snö till jul. det skapar stämning. Och imorgon ska vi klä granen här hemma. det skapar också stämning.

jag håller på julstädar mitt rum. och som alltid när jag ska städa krävs endel pauser. som nu till exempel.
klockan fem väntar jobb. suck puck päck. men pengar är alltid roligt.

och jag har lite funderingar angående juldagen och annandagen. ska jag jobba eller gå ut? se perssons pack eller inte? alltså, det är det som är frågan.

nu är det mat.
later.


En dryg lista

Jag är: Linnea Helené Matilda Westh
Jag gör den här listan för att: jag har tråkigt och väntar på maten
Jag sover: när jag är trött. helst med M
Jag blir glad av: Marcus, vänner, familj och peengar
Vem kramade du senast? Alice
Vad sa du senast? Nej
Gröna eller röda äpplen: båda men helst gröna
Vem ringer du när du är arg/ledsen? är expert på att hålla det inne, men Alice brukar få lyssna på mina problem. Annars Marcus eller mamma
Vad skulle du behöva nu? jag skulle behöva någon som städar mitt rum
Har du snygga skor? OM jag har!
Vilken tid gick du upp idag? 08.09
Vad var det första du sa imorse? klockan tio (mamma frågade när jag började)
Har du sovit i din egna säng inatt? ja
Har någon annan sovit i din säng inatt? nej
Vad såg du senast på tv? Änglagård - andra sommaren
Kan du spela fotboll? Absolut.
Senaste personen du skickade sms till; Syrrans kille
Senaste personen du fick sms av/vad står det? ja, Peter då som svarade på mitt sms. "jag ska tänka på det :P ja, hade varit skoj om ni hängde med"
Senaste personen som ringde dig; Elin
Senaste personen som fick dig att skratta; Anders Borg?
Senaste personen du pussade: Marcus
Senaste personen du hörde sjunga: Anders Borg
Senaste personen som trampade på din fot: ingen aning
Senaste filmen du såg: Änglagård - andra sommaren
Senaste låten du lyssnade på; Lyssnar på Johnny Cash just nu
Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? jaaaa
Har du sett din bästa vän gråta? Ja
Vad åt du senast? En pepparkaka
Har du fått någon komplimang idag? ja
Vilka språk pratar din mamma? Svenska
Vilka länder har du bott i? Sverige
Minns du dina/din musiklärares namn? Jaa
Hur bra är din syn? sådär. äger ett par brillor
Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar? ja, om dom inte åt upp mig
Vad skulle du säga om någon sa att den var kär i din bror? too bad for you!
Har du varit utomlands och isåfall var? ja. Spanien tre gånger, Cypern, Tjeckien, Polen, Turkiet två gånger, Kreta
Skulle dina föräldrar bli arga om du blev avstängd från skolan pga slagsmål? ja, det tror jag
Var är dina syskon just nu? Jadu, Jennie är nog hemma i Bollnäs och Henke kanske jobbar?
Vad var den senaste drömmen som du minns? att ALL snö var borta
Vad ska du göra i helgen? Jobba, mysa med M
Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? Har en iPhone så funkar inte riktigt att kolla på det fjärde eftersom konversationerna spars i olika mappar
När var du riktigt sjuk senast? riktigt sjuk? nian tror jag
Vad finns i din bakficka? har långkalsonger på mig så finns ingen ficka
Har du färglinser? nepp
Vad gjorde du klockan 2 inatt? jag sov min skönhetssömn
Vad är det första du gör på morgonen? kissar tror jag
Vad ska du göra efter det här? äta, sen hard work på gatuköket

värt att testa!

Läste att man kunde skriva ett inlägg om fargadelinser.com och få ett par månadslinser hemskickad, helt gratis? värt att testa iallafall.  Jag har alltid velat testa färgade linser :) Min kompis Marie hade för ett tag sen men det var ett problem att få i dom, så jag har aldrig riktigt vågat beställa. Ska bli spännande att se om det funkar :) Jag vill ha ett par klarblåa. Fast bruna hade varit fint det med! men jag har levt med mina gråa ögon länge nu och försökt inbilla mig att dom är blå. Så det får bli blåa den här gången ;)

testa ni med!

1. Skriv ett inlägg på din blogg om färgade linser och lägg upp en länk till fargardelinser.se
2. Maila sedan länken till din blogg och inlägget till [email protected]
3. I mailet ska du skriva exakt vilka linser du vill ha!
Gäller endast frenshlook månadslinser utan styrka.

Ni måste komma ihåg att kolla noga vilken färg ni ska ha eftersom vissa färgar bara fungerar på bruna ögon :)

     läckert va?

shoes aren't just shoes


hur härligt brunsliten är inte dessa? ge mig.

1311

imorse började jag klockan tio. sovmorgon för min del. klev upp och satte på hög musik, duschade och gjorde frukost. och sedan promenerade jag till skolan. första lektionen var naturkunskap då vi åt godis och visade dolda talanger med håcke. ja, han kunde sätta fast sitt eget öra i örat (fråga mig inte hur) och sedan sa han något coolt som "rock and roll" och örat liksom flög ur örat. haha. låter virrigt. han försäkrade om att det var ett glasklart partytrick! Vi andra i klassen hade väl direkt inget att komma med. ska vara Alice och jag som kan rulla på tungan då! Haha

klockan elva väntade julavslutning med sång och fika. det bästa där var nog Anders Borg, min geografilärare, som sjöng en låt om en kamel. eller ja, jag vet inte om man kan kalla det sång. vrål kanske passar bättre? bra var det iallafall.

så nu är det jullov. och jag är jätte uttråkad. sjukt, huh? det är ju nu man borde ha tusen saker att göra som man inte annars hinner med. men nejdå, nu sitter jag här och gråmar mig över att allt är så tråkigt. klockan fem ska jag jobba också. som pricket över i:et liksom. fy sjutton.. bra är iallafall att jag jobbar med Alice och Elin.

later.

1720

sista riktiga dagen i skolan är avklarad. imorgon väntar godistajm med Håcke, som slutar efter jul och sen är det bara julavslutning. Det känns som det var sommarlov igår. typ. eller ja, nästan iallafall.

idag har jag förätit mig på julskum!!!!! attans. på elevrådsfikat fick vi reda på att elevrådet hade 6000 kr kvar, och vad passar inte bättre än en liten protokoll-laptop då? precis. vi gick till Essa och beställde en. klappat och klart.

nu ska jag njuuuuta av att lovet är här. ska se om Alice har tid att hitta på något.
jag menar, vem vill vara själv en dag som denna? ;)

later.


1813

Nu har jag testat alla möjliga headers men tror jag valt en nu. simpel, elegant och ja, rätt.

Idag slutade jag tidigt i skolan och gick direkt till badet och la mig i solariet. Hatar att man bleknar med snön. Så lite färg piggar upp vardagen. i promise you. när jag kom hem satte jag mig ner och pluggade och jag är äntligen klar med etikarbetet som ska in imorgon. Får se om det blir lite finslipning imorgon. sista minuten liksom. Snart ska jag sätta mig ner och plugga alla ord i italienskan som vi fick i läxa tills imorgon. detta är det absolut sista som händer innan jul. innan jag ska sätta igång med glosorna tänkte jag baka lite med mamma. Grrr. julgodis ftw.

so long.

How long have i've been waiting.

 
25 mars - 1 april. jag ska äntligen få promenera längs Paris gator. jag ska
äntligen få stå i toppen av eiffeltornet och se ut över staden jag drömt om.

It ain't no use to sit and wonder why, babe. It don't matter, anyhow.


Love lockdown

Godkväller! Idag berättade min franskalärare att hon skulle beställa biljetter till Frankrike. nervöst nervöst nervöst. det innebär att jag ska bo i en fransk familj i typ tre dagar. huh. som jag måste plugga franska efter jul! ;)

Idag följde jag med Marcus hem efter skolan. var meningen att vi skulle åka lite skoter, men vi började med att äta lite oboy och mackor och båda somnade i soffan. så mycket skoteråkning blev det för våran del. Sedan kom pappa och hämtade mig och sen körde jag hem. Och nu ska jag plugga. Jag ska ge gärnet nu sista dagarna!

what's under the christmas tree

sitter just nu i arken. övergiven av mina vänner. haha. vi är typ fem pers här. alltid något

Bengt bad oss kolla igenom redovsinigsmappen som han ska betygsätta under lovet. det var viktigt att alla bilder fanns i mappen (såklart) och trots att jag inte lämnat in någon halloweenbild sitter jag och lyssnar på musik och läser bloggar. ja, hinner inte direkt sätta ihop en bild nu heller så kanske lika bra att gå tillbaka till skolan? så får det bli.

en julklapp kvar nu bara! bra gjort av mig. jag har nog aldrig varit såhär generös till jul. och som mina pengar försvinner. igår handlade jag julklappar för fleera hundra. mitt konto skrattar inte direkt. men är det jul så är det!

later.

C Brown.


1517

Okej. taskig uppdatering från min sida men det är mycket som skall fixas innan jul. jag har iallafall nästan fixat alla julklappar! Jag Marcus Jens Elin och Alice var till Gävle i lördags och det var väl meningen att jag skulle försöka få undan alla då men ni vet själva hur det är. Det är ju alltid liiite roligare att shoppa till sig själv. eller?

Helgen har varit helt underbar. konstigt nog med tanke på att jag jobbade både fredag och lördag. Men den lediga tiden spenderade jag med Marcus, och det är aldrig fel! Igår drack vi varm choklad och låg i soffan hela dagen. Parfait!

Michaela och jag har varit duktiga idag och suttit kvar på skolan och skrivet på vår argumenterande text som ska in på torsdag. Det går framåt iallafall. Ska skicka in för respns ikväll och hoppas få tillbaka det imorgon så jag kan få detta undanstökat. Och nu kommer strax Johnny vilket betyder att jag får reda på betyget i körkortsteorin.

later.

2317



förut skrattade jag åt fredagar och poesi. men nu förstår jag.

<3


nu är frågan om jag någonsin förut varit så kär i ett par skor?

Superhuman

Igår åkte jag Alice och Marie ner mot celsius, mötte upp Erika Elin Sara Erik och Robin och sen var det dags för niornas spex. Visst fanns det scener då Alice och jag höll på dö av skratt, men inte en chans att det var bättre än vårat. frågan är om någon spex någonsin kommer vara det? ;)

hur som helst, efter spexet försökte jag Alice Marie och Elin på lite luciavaka hemma hos Marie. munkar julmust och filmer. men det gick inge vidare. Alice satt och skrapade ögonen och var allmänt trött så hon och jag gick hem i kylan. Vaknade för en stund sen, vilket betyder att jag missade lucian idag på skolan. Men det var skönt med sömn. nu ska jag kolla vad Elin har för sig. Och ikväll ska jag jobba. BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH. 5 timmar bara. om det kan vara bara på ett gatukök.

later.
och jag är helt såld
Chris Brown - superhuman
repeat

Kanye West



♥ ah. hans nya musik är underbar

17.18

idag har det varit en oaktiv dag på skolan. vi har inte gjort det vi skulle gjort. men det känns inget.
istället satt jag Alice och Lisa och sjöng oss igenom mattelektionen. jag gillar faktiskt sånt mer.
och på italienskan bakade jag Alice Julia Meta och vår italienska extralärare Valentina.
Imorgon ska vi äta det vi bakade. Gotttttttttt!

nu skall jag käka.

Håkan Hellström.
mästaren.


så nära får ingen gå.


is it too hard for you
to ask
to tell
to act

it ain't weakness, honey.

1430

Elin berättade för mig att vi har idrott i vår också? typiskt. jag hänger inte med för fem öre.
provet idag gick iallafall bra, och Meta blev jätteglad när jag hade skrivit dialogen och lämnade in den men sen tyckte hon att jag skulle öva på att säga ordbok på franska. sånt e ju också typiskt.

nu ska jag se på Gossip Girl och dricka mjölk.

Engelska A = avklarat

Har legat i sängen från sju och kollat på tv. nu lyckades jag hamna framför datorn istället. congrats Linnea.

Idag hade jag betygprat med Pia, min lärare i engelska, vilket betyder att jag och engelska A har ett avslutat förhållande. Så skönt. Imorgon har vi sista provet i idrott och hälsa A och sedan hoppas jag på ett avslut där med. Nu längtar jag efter jullovet!

Idag köpte jag förresten julklapp till pappa. Åh. första året jag verkligen känner mig storstolt över min julklapp till pappa. det brukar alltid vara det svåraste uppdraget; att hitta något till pappsen.

Nu ska jag gå och plugga det sista på idrottsprovet. eller jag, slumra igenom orden och sidorna. såhär sent är det nog inget som fastnar iallafall. Wish me good luck!

Natti


världens bästa jullåt.


fit for fight.

Sådär. dålig uppdatering från min sida på sistone. Jag har haft en del plugg att stå i och sen har jag även jobbat nästan hela helgen. jobbade i fredags och kom hem ungefär 04.00 på natten. skapligt död. men det var bara att kliva upp dagen därpå och öppna gatuköket. Sånt e livet!

ni vet att jag lovade mig själv en belöning eftersom jag har varit så duktig i skolan ;) Så igår klickade jag hem ett par skor från h&m. Längtar redan efter dem!

Sen har det väl inte hänt mycket mer. gjorde klart engelska A idag också. superskönt! fick även tillbaka ett svenska arbete med toppbetyg. och sen fick jag mvg på körkortsteoriprovet. yeah. nu blir det varm choklad med mamsen.

Hejsvejs och på återseende.

2151

att åka skoter är ju trots allt mycket trevligare än skolan.

Marcus och jag klädde oss varmt och åkte iväg med skotern direkt när vi kom hem från skolan. Så himla härligt! Stannade och hjälpte en buss som körd fast också. Riktigt snälla var vi. När vi kom hem till Marcus efter skoterturen bastade vi och sen har vi legat framför tvn. vi har även hunnit med att plugga lite! :) nu ska jag lägga ansiktsmask, sen plugga lite grann innan jag ska sova. tröttare tjej får man leta efter.

jag hatar när föräldrar tjatar om att man borde städa. hua

Natti!

Inte som andra onsdagar.

Ikväll ska jag Alice Elin Marie Erika Sara Michaela Lisa
och Matilda till Ladan och fira Elsa.
Hon fyller nämligen 17 nästa vecka! ;)
Så det blir lite förskottsfirande!

Vi ska äta god mat och dricka gott.
Ser ut att bli en toppenkväll.
Alice och jag fixade Elsas present idag efter skolan.
Himla bra, enligt oss själva.
Men vi kan inte hjälpa att vi gillar rimmet till presentet
snäpper mer än paketets innehåll!
Hoppas de andra också gillar det.
Vet inte om jag vågar skriva ut det nu utifall Elsa råkar läsa.
Då blir det ju inte lika spännande för henne!

ni får se bilder från kvällen, samt rimmet imorgon eller något ;)
Håll utkik!

Puss!


2136

lite mer kärlek
lite mer behövande
lite mer närhet

lite mer av allt det som förut var prioritet ett.
och lite mindre tanke, som du sa


och sen vill jag tillägga att skolan dödar mig
lite grann för varje dag som går

i voxnadalens gymnasiums datorsal.

Sitter på skolan och försöker skriva en argumenterande text om etik.
det går inte så bra. Marie och jag sitter vid datorerna bredvid varandra och det säger väl allt.
ingen av oss får något gjort. huh. texten ska in för respons nästa vecka så kanske bäst man sätter fart ändå..

ikväll är det musikcafé här på skolan. kommer bli supermysigt! :)
Hejdååååå

RSS 2.0